Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
(hrnek o objemu 240ml)
2 ½ hrnku hladké mouky
½ hrnku cukru
1 hrnek mléka vlažného
8 lžic oleje
¾ kostky droždí
špetka soli
Celý život dělám kynuté těsto jednoduše jako má babička.
Ohřejeme mléko jen tak aby bylo vlahé. Do mísy prosejeme mouku a uděláme důlek. Přidáme cukr a opět uděláme důlek. Rozdrobíme droždí a dáme do důlku. Zalijeme teplým mlékem a necháme vzejít kvásek. Osolíme, přidáme olej. Těsto dobře zpracujeme. Přikryjeme utěrkou a necháme v teple vykynout.
Nelekněte se, těsto je dost řídké.
Těsto rozprostřeme na pekáč. (nejlépe to jde prsty namočenými v oleji)
Klademe ovocem, tvarohem, mákem atd.
Sypeme drobenkou.
Tip! Na veliký plech použiji hrnek o objemu 240ml. (Obvyklý hrnek na čaj) Pokud potřebuji jen těsto do koláčové formy, tak použiji jen hrneček o objemu 120ml (Je to hrneček většinou na kávu) a použiji jen 4 lžíce oleje a ½ množství droždí. (Je to asi tak menší půlka z celé kostky droždí.)
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved