1 kg brambor
300g hrubé mouky
30g krupičky
1 vejce
1 lžička soli
Brambory uvaříme ve slupce doměkka nejlépe den předem. Oloupeme.
Brambory nastrouháme na jemném struhadle na vál.
Uděláme důlek a klepneme vejce. Osolíme. Přidáme mouku a krupičku. Vajíčko můžeme nejdříve zapracovat nožem a potom zpracujeme těsto rukama.
Hned tvoříme knedlíky, buď kulaté či polodlouhé šišky. Pracujeme rychle, protože dlouhým zpracováním a stání bramborové těsto řídne.
Zavaříme je do osolené vroucí vody. Knedlíky musíme za chvilinku ode dna nadzvednout, aby se nepřilepily. Vaříme dle velikosti 14 – 20 min.
Do kulatých knedlíku píchneme vidličkou a šišky hned rozkrájíme, aby se nám nesrazily.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved