Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kořeněné uzené maso

SUROVINY

1kg uzené pečeně nebo krkovice
10 hřebíčků
800g brambor
2 cibule
1 lžíce oleje
2 snítky tymiánu
1 větší nebo 2 menší bobkové listy
sůl, pepř
150ml vody nebo vývaru
2 jablka nebo 5 větších meruněk

Marináda:
200g meruněk
1 lžíce medu
4 lžíce černého piva

POSTUP

Do uzeného masa napícháme hřebíčky. Oloupeme brambory, omyjeme je, nakrájíme na čtvrtky.(Pokud máte nové brambory jako já, tak je ani neokrajuju). Oloupeme cibuli a nakrájíme jí na klínky. Troubu rozpálíme na 200°C. Do pekáčku dáme olej, cibuli. Přidáme brambory, které mírně osolíme a na ně položíme maso, posypeme lístky tymiánu, přidáme bobkový list. Opepříme. (Pozor – uzené maso bývá dosti slané.)

Podlijeme vodou nebo vývarem a pečeme asi 30min.

Nakrájíme meruňky najemno, přidáme med a povaříme na marmeládu. Do vychladlé marmelády přidáme černé pivo.

Po 30min pečení nalijeme meruňkovou směs na maso. Pečeme odkryté dalších 30min. Maso podléváme.

Jablka nebo meruňky rozkrájíme na kousky. Před koncem pečení vhodíme do pekáčku asi na 10 min.

Pozor: Místo meruněk můžete rovnou použít meruňkový džem SingleFood , do kterého přidáme ještě lžičku medu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky. Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou, moučkovým...
Na vál prosejeme mouku, přidáme sůl, lněná semínka. Uděláme důlek a do něj přidáme změklé máslo, olej a vodu. Vypracujeme...
I když mám grilování spojené s teplem a létem, občas prostě dostanu velikou chuť na grilované maso. V misce smícháme hořčici, olej,...

RECEPTY