Pozor, tyto koláčky jsou návykové. Ochutnáte jeden a nevíte kdy přestat.
250g hladké mouka
250g tuku (Héra, Zlatá Haná apod.)
100g smetanového sýra taveného bez příchutě
jakákoliv povidla
drobenka – viz jak na to
Mouku, tuk a sýr zpracujeme na vále na hladké těsto. Dáme ho odpočinout do lednice asi na ½ hodiny. Potom těsto rozválíme asi na ½ cm. Vykrájíme kolečka a ty dáme rovnou na plech s pečícím papírem. Do koleček uděláme důlek. (Třeba pomocí dna skleničky). Ten naplníme povidly. Posypeme drobenkou anebo zdobíme vlašskými ořechy.
PS: Já mám nejraději jablečná povidla, protože při pečení nevytékají z koláčků.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved