Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
2 lžíce olivového oleje
2 šalotky
2 stroužky česneku
500g listového špenátu
2 – 3 lžíce vody
sůl, pepř
1 vejce
Špenát probereme, ošklivé listy vyhodíme, stonky otrháme a opereme.
Na oleji orestujeme šalotku a česnek nakrájený najemno. Necháme zesklovatět.
Přidáme špenát natrhaný na menší kousky.(Pokud máme baby špenát, ponecháme ho celý.) Orestujeme. Ochutíme solí, pepřem.
Přiklopíme a asi 1 – 2 minutky podusíme. Odklopíme.
Můžeme tyčovým mixerem rozmixovat, pokud nemáme rádi listový špenát.
Přidáme rozmíchané vajíčko a prohřejeme, dokud se vajíčko nesrazí.
PS: Pokud milujete špenát, udělejte ho radši z dvojité dávky!
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved