Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát z čekanky a hrušek s kachnou

Zbyla vám kachna, husa či krůta ze svátečního oběda? Udělejte si salát.

SUROVINY

cca 250g – 300g obraného masa
2 hrušky
2 čekankové puky
2 hrsti jakéhokoli zeleného salátu (ledového, rukoly či směsi)

Zálivka:
40ml jakéhokoli červeného octa
4 lžíce oleje třeba ořechového
2 lžičky medu
2 lžičky dijonské hořčice
špetka cukru
sůl, pepř

POSTUP

Smícháme si zálivku. Nejlépe to jde v uzavíratelné nádobce. Všechny ingredience dáme do nádobky, uzavřeme a protřepeme do hladké emulze.

Hrušky vykrájíme a nakrájíme na plátky. Čekance odstraníme spodní tuhou část a rozebereme na lodičky. Salát rozdělíme na talíře, přidáme hrušku, čekanku a obložíme zbytky masa. Polijeme dresinkem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Přisypeme namleté ořechy. Zašleháme....
Nejdříve si připravíte dresink. V menší misce rozmíchejte rybí omáčku s limetovou šťávou a cukrem. Odložte stranou, občas promíchejte. Na...
Příprava náplně: Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sušenky a kokos. Ochutíme rumem. Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku...

RECEPTY