Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Salát z čekanky a hrušek s kachnou

Zbyla vám kachna, husa či krůta ze svátečního oběda? Udělejte si salát.

SUROVINY

cca 250g – 300g obraného masa
2 hrušky
2 čekankové puky
2 hrsti jakéhokoli zeleného salátu (ledového, rukoly či směsi)

Zálivka:
40ml jakéhokoli červeného octa
4 lžíce oleje třeba ořechového
2 lžičky medu
2 lžičky dijonské hořčice
špetka cukru
sůl, pepř

POSTUP

Smícháme si zálivku. Nejlépe to jde v uzavíratelné nádobce. Všechny ingredience dáme do nádobky, uzavřeme a protřepeme do hladké emulze.

Hrušky vykrájíme a nakrájíme na plátky. Čekance odstraníme spodní tuhou část a rozebereme na lodičky. Salát rozdělíme na talíře, přidáme hrušku, čekanku a obložíme zbytky masa. Polijeme dresinkem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem. Z bílku našleháme sníh. Do žloutkové pěny postupně přidáváme sníh a mouku...
Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit....
Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Pokapeme olejem. Dáme péci...

RECEPTY