Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Tento recept je opět z jedné staré kuchařky. Je to skvělá polévka do chladnějších dnů, protože štiplavost zázvoru vývar povýší na skvělé ohřívadlo.
1l libovolného vývaru (viz základní recepty)
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 vejce
větší špetka zázvoru
sůl
Uvaříme vývar dle viz základní recepty.
Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh. Osolíme. Opatrně zamícháme. Hrníček na čaj vymažeme máslem. Vysypeme moukou. Hmotu dáme do hrníčku, postavíme do hrnce s teplou vodou a vaříme v páře, až nám puding ztuhne (cca 20 min)
Uvařený vyndáme z hrníčku a pokrájíme. Vkládáme do talíře a zalijeme vývarem.
PS: Komu se nechce vytvářet pudink, tak mě napadlo, že skvěle by to fungovalo i s vaječným kapáním se špetkou zázvoru.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved