Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Tento recept je opět z jedné staré kuchařky. Je to skvělá polévka do chladnějších dnů, protože štiplavost zázvoru vývar povýší na skvělé ohřívadlo.

SUROVINY

1l libovolného vývaru (viz základní recepty)
1 lžíce másla
1 lžíce hladké mouky
2 vejce
větší špetka zázvoru
sůl

POSTUP

Uvaříme vývar dle viz základní recepty.

Ze lžíce másla a jemné mouky uděláme bledou jíšku. Necháme vychladnout. Přidáme 1 žloutek, špetku zázvoru, z 2 bílků sníh. Osolíme. Opatrně zamícháme. Hrníček na čaj vymažeme máslem. Vysypeme moukou. Hmotu dáme do hrníčku, postavíme do hrnce s teplou vodou a vaříme v páře, až nám puding ztuhne (cca 20 min)

Uvařený vyndáme z hrníčku a pokrájíme. Vkládáme do talíře a zalijeme vývarem.

PS: Komu se nechce vytvářet pudink, tak mě napadlo, že skvěle by to fungovalo i s vaječným kapáním se špetkou zázvoru.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo a smetanu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky...
Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Přihodíme propláchnutou cizrnu z konzervy. Krátce...
Srdce očistíme pod proudem vody (někdy v útrobách bývá sražená krev) Maso zalijeme studenou vodou, jen tak aby bylo ponořené. Osolíme. Přidáme...

RECEPTY