Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Batátové pyré s fetou

SUROVINY

4 batáty
2 brambory
1 plátek másla (asi 50g)
asi 250ml mléka lépe smetany
sůl
150 – 200g fety

POSTUP

Brambory a batáty (dohromady by to mělo být asi 1kg) oloupeme. Nakrájíme na kousky. Uvaříme doměkka v osolené vodě. Scedíme.

Rozmačkáme nebo rozmixujeme rovnou v hrnci. Mléko či smetanu ohřejeme. Přidáme máslo. Postupně přiléváme ohřáté mléko či smetanu. Dochutíme solí, ale opatrně! Feta je dost slaná.

Fetu nakrájíme nebo rozdrobíme a zamícháme do pyré. Ihned podáváme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Do mísy dáme mouku, rozmarýn, pepř, sůl a dobře promícháme. Maso v této směsi obalíme. V hrnci rozpálíme 1 lžíci olej...
Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min. Mezitím...
Máslo rozpustíme. Smetanu ohřejeme, aby byla jen vlahá. Do mísy prosejeme mouku. Uděláme důlek, do kterého nasypeme cukr. Opět uděláme důlek...

RECEPTY