nudle (široké) – viz „jak na to“
špetka soli
máslo (rozpuštěné, na přelití)
Omáčka:
500 g třešní
60ml vody na podlití
2 lžíce cukru
40ml rumu
2 lžičky škrobu kukuřičného nebo bramborového
mletý mák (na posypání)
cukr moučkový (na posypání, nemusí být)
Vyrobíme nudle dle návodu „jak na to“.
Vypeckované třešně dáme do hrnce a podlijeme vodou. Dusíme asi 10 – 20 min. Přidáme cukr. V rumu rozděláme škrob a přilijeme do třešní. Povaříme minimálně 2 min.
Mezi tím dáme vařit osolenou vodu. Do vařící vložíme široké nudle a vaříme je asi 8 – 10 minut. Vařené nudle slijeme, necháme dobře odkapat a rozdělíme je na talíře. Přelijeme je rozmačkanými třešněmi s cukrem, posypeme mletým mákem a případně ještě posypeme moučkovým cukrem.
Každou porci doplníme několika třešněmi, vše můžeme přelit rozehřátým máslem. Ihned podáváme.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved