Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Ředkvičkový salát s jarní cibulkou

Taky se vždycky těšíte, jak vyleze sluníčko, že si dáte něco čerstvého – ředkvičky, salát, mladou sladkou mrkvičku, jarní cibulku a později chřest?

SUROVINY

1 svazek ředkviček
1 jarní cibulka

2 – 3 lžíce jakéhokoli oleje (olivového, slunečnicového, pistáciového…)
2 lžíce citr. šťávy
1 lžíce medu nebo jakéhokoli sirupu
2 – 3 lžíce vody
sůl, pepř

POSTUP

Omyté, očištěné ředkvičky nakrájíme třeba na osminky a cibulku na kolečka. Olej, citronovou šťávu, med, vodu, sůl a pepř umícháme na emulzi, nejlépe to jde v uzavřené skleničce. Nalijeme na zeleninu a promícháme.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme jedlou sodu, mák, cukr, změklé máslo, vejce, pomerančovou kůru i šťávu a vše zpracujeme na hladké...
Nejdříve si připravíme z odřezků chřestu, brambor a vody vývar. Nezapomeňte přihodit konce od nového chřestu. Vaříme asi 30 – 45 min....
Všechny suroviny na koláč zamícháme. Rozetřeme na plech, posypeme borůvkami a drobenkou. Upečeme. Tomuto koláči říkám „chalupářský“. Nejvíce ho peču na chalupě....

RECEPTY