Křupavé jahodové polštářky
- Alena
- Přidat komentář
- Dezerty, Sváteční pečení, Zákusky
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Čerstvé jahody už budou na záhonech a my jistě máme ještě staré v mrazáku. Tak je skombinujeme na rychlý lahodný jahodový dezert.
275g listového těsta (již rozválený plát)
asi 1 lžíce mléka
20g sekaných lískových oříšků
1 lžíce cukru hrubého
500g tvarohu (kostka)
3 – 4 lžíce moučkového cukru
8 jahod (lépe zamražených)
4 lžíce mléka
čerstvé jahody na ozdobu
Troubu předehřejeme na 200°C. Rozválené těsto rozkrájíme na sudý počet dílů. (Já jsem udělala 28 menších dílků.)
Polovinu potřeme mlékem a posypeme nasekanými ořechy a hrubým cukrem a dáme na jeden plech. Pečeme na pečícím papíru 12 – 15 min.
Druhou polovinu dáme na druhý plech. Přikryjeme pečícím papírem a zatížíme dalším plechem. Zatížené pečeme 5 min, potom odkryjeme a dopečeme asi 10 min.
Polštářky se tolik nenafouknou. Necháme vychladnout.
Zmrzlé jahody necháme povolit a potom rozmixujeme. Tvaroh s moučkovým cukrem našleháme, přidáme jahodové pyré a naředíme asi 4 lžícemi mléka. Pokud se nám tvaroh zdá příliš hustý (záleží na tvarohu a šťavnatosti jahod) ještě mléko přidáme. Na díly bez ořechů ozdobně navršíme jahodový krém.
Ozdobíme čerstvými jahodami a přiklopíme dílem s ořechy.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved