Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Křupavé jahodové polštářky

Čerstvé jahody už budou na záhonech a my jistě máme ještě staré v mrazáku. Tak je skombinujeme na rychlý lahodný jahodový dezert.

SUROVINY

275g listového těsta (již rozválený plát)
asi 1 lžíce mléka
20g sekaných lískových oříšků
1 lžíce cukru hrubého
500g tvarohu (kostka)
3 – 4 lžíce moučkového cukru
8 jahod (lépe zamražených)
4 lžíce mléka
čerstvé jahody na ozdobu

Shrnutí

POSTUP

Troubu předehřejeme na 200°C. Rozválené těsto rozkrájíme na sudý počet dílů. (Já jsem udělala 28 menších dílků.)

Polovinu potřeme mlékem a posypeme nasekanými ořechy a hrubým cukrem a dáme na jeden plech. Pečeme na pečícím papíru 12 – 15 min.

Druhou polovinu dáme na druhý plech. Přikryjeme pečícím papírem a zatížíme dalším plechem. Zatížené pečeme 5 min, potom odkryjeme a dopečeme asi 10 min.

Polštářky se tolik nenafouknou. Necháme vychladnout.

Zmrzlé jahody necháme povolit a potom rozmixujeme. Tvaroh s moučkovým cukrem našleháme, přidáme jahodové pyré a naředíme asi 4 lžícemi mléka. Pokud se nám tvaroh zdá příliš hustý (záleží na tvarohu a šťavnatosti jahod) ještě mléko přidáme. Na díly bez ořechů ozdobně navršíme jahodový krém.

Ozdobíme čerstvými jahodami a přiklopíme dílem s ořechy.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a tuk na větším. Mouku prosejeme na vál,...
Žloutek a cukr rozkvedláme v mléce a bílek našleháme se špetkou soli do sněhu. Postupně do žloutku s mlékem zašleháme...
Změklé máslo utřeme s cukrem, (nejlépe to jde šlehačem) do krásného hladkého krému. Postupně zašleháváme vejce. Přidáme mouku s práškem...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Vaříme do změknutí asi 1-2 hodiny. Potom jazyky vyndáme a...
Květák rozebereme na růžičky, přidáme i čistý košťál a dáme vařit. Osolíme. Pár hezkých růžiček vyndáme po 2 – 3...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Inspiruj se jarními recepty plnými čerstvosti! Saláty, polévky a lehká jídla, která osvěží tělo i mysl. Vyzkoušej osvědčené recepty....
Jiný kraj, jiný mrav. A totéž platí i u jídla a nápojů. Každá ze světových kuchyní dává přednost jiným kombinacím...

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x