Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Vývar s morkovými knedlíčky

Opět se objevují v krámě morkové kosti. Babičky z morku dělaly knedlíčky do polévky.

SUROVINY

100g morku (4 – 5 morkových kostí)
2 rohlíky (cca 80g)
1 vejce
1 špetka petržele
sůl, pepř
1 – 1.5l hovězího vývaru – viz Základní recepty

POSTUP

Morkové kosti dáme vařit na 10 min do hovězího na vývar.

Rohlíky si pokrájíme na malé kostičky.

Morek vyškrábneme na pánvičku a necháme na teple (střední plamen) rozpustit.

Do misky dáme nakrájené rohlíky, nalijeme morek. Necháme vsáknout. Přidáme vejce. Osolíme, opepříme. Přidáme nasekanou petržel. Promícháme. Necháme chvilinku odležet v lednici. Těsto se krásně spojí a trochu zhoustne.

Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky ve velikosti asi vlašského ořechu. Tyto knedlíčky vaříme na páře. Do hrnce dáme po dně vodu, vložíme pařáček a naskládáme knedlíčky. Přiklopíme a vaříme na páře cca 5 min.

PS: Podáváme s hovězím vývarem, masem z polévky a zeleninkou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Rozpálíme olej nebo máslo a přihodíme cibuli. Jemně orestujeme a přidáme kari pastu (dle toho jak máme rádi pálivé). Přisypeme...
Žloutky našleháme s ½ cukru a máslem do pěny. Přidáme tvaroh, ořechy a mouku s práškem do pečiva. Bílky našleháme s druhou ½ cukru...
Ledvinky pořádně očistíme (vykrájíme všechny moč. trubice) a opereme.(Můžeme je mít před vařením namočené v mléce a potom pořádně oprat.) Na sádle...

RECEPTY