Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Opět se objevují v krámě morkové kosti. Babičky z morku dělaly knedlíčky do polévky.
100g morku (4 – 5 morkových kostí)
2 rohlíky (cca 80g)
1 vejce
1 špetka petržele
sůl, pepř
1 – 1.5l hovězího vývaru – viz Základní recepty
Morkové kosti dáme vařit na 10 min do hovězího na vývar.
Rohlíky si pokrájíme na malé kostičky.
Morek vyškrábneme na pánvičku a necháme na teple (střední plamen) rozpustit.
Do misky dáme nakrájené rohlíky, nalijeme morek. Necháme vsáknout. Přidáme vejce. Osolíme, opepříme. Přidáme nasekanou petržel. Promícháme. Necháme chvilinku odležet v lednici. Těsto se krásně spojí a trochu zhoustne.
Mokrýma rukama tvoříme knedlíčky ve velikosti asi vlašského ořechu. Tyto knedlíčky vaříme na páře. Do hrnce dáme po dně vodu, vložíme pařáček a naskládáme knedlíčky. Přiklopíme a vaříme na páře cca 5 min.
PS: Podáváme s hovězím vývarem, masem z polévky a zeleninkou.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved