Jahody s flekatou smetanou

Vždy na chalupu přivezu jídlo přesně na víkend, ale znáte to, když tam s Vámi někdo je, máte starost, aby náhodou netrpěl hlady. A proto se zase v neděli snažím zdělat hlavně to co je načaté, aby mi to neteklo do tašky, protože všechny krabičky si odvezli děti s jídlem a žádné nevrátili. Znáte to?

Co tu dneska máme za zbytky – zakysaná smetana, jahody a načatá čokoška.
A podívejte se, jaké mám na chalupě krásné retro skleničky – viz 2. foto

SUROVINY:

asi 300g jahod
2 lžíce sirupu (třeba jahodového Single food)
1 velká zakysaná smetana (400g)
50g hořké čokolády
1 lžíce moučkového cukru

POSTUP:

Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet.

Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu. Jednu osladíme cukrem nebo medem a do druhé zamícháme rozpuštěnou čokoládu. Vršíme do skleniček.

Samozřejmě tam můžete přihodit, piškoty, zbytek nějaké buchty či sušenek.

Nebojte se experimentovat.
Většinou na chalupě vzniknou nejlepší recepty.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Kynuté buchty s tvarohem
Sladké

Kynuté buchty s tvarohem

Těsto připravíme dle návodu. Necháme kynout.
Připravíme si tvarohovou náplň. Tvaroh utřeme s cukrem a žloutky do hustější hmoty.
Potom přidáme okapané rozinky a zamícháme. Pokud

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK