Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Vždy na chalupu přivezu jídlo přesně na víkend, ale znáte to, když tam s Vámi někdo je, máte starost, aby náhodou netrpěl hlady. A proto se zase v neděli snažím zdělat hlavně to co je načaté, aby mi to neteklo do tašky, protože všechny krabičky si odvezli děti s jídlem a žádné nevrátili. Znáte to?
Co tu dneska máme za zbytky – zakysaná smetana, jahody a načatá čokoška. A podívejte se, jaké mám na chalupě krásné retro skleničky – viz 2. foto
asi 300g jahod
2 lžíce sirupu (třeba jahodového Single food)
1 velká zakysaná smetana (400g)
50g hořké čokolády
1 lžíce moučkového cukru
Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet.
Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu. Jednu osladíme cukrem nebo medem a do druhé zamícháme rozpuštěnou čokoládu. Vršíme do skleniček.
Samozřejmě tam můžete přihodit, piškoty, zbytek nějaké buchty či sušenek.
Nebojte se experimentovat.
Většinou na chalupě vzniknou nejlepší recepty.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved