Jahody s flekatou smetanou

Vždy na chalupu přivezu jídlo přesně na víkend, ale znáte to, když tam s Vámi někdo je, máte starost, aby náhodou netrpěl hlady. A proto se zase v neděli snažím zdělat hlavně to co je načaté, aby mi to neteklo do tašky, protože všechny krabičky si odvezli děti s jídlem a žádné nevrátili. Znáte to?

Co tu dneska máme za zbytky – zakysaná smetana, jahody a načatá čokoška. A podívejte se, jaké mám na chalupě krásné retro skleničky – viz 2. foto

SUROVINY

asi 300g jahod
2 lžíce sirupu (třeba jahodového Single food)
1 velká zakysaná smetana (400g)
50g hořké čokolády
1 lžíce moučkového cukru

Shrnutí

POSTUP

Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet.

Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu. Jednu osladíme cukrem nebo medem a do druhé zamícháme rozpuštěnou čokoládu. Vršíme do skleniček.

Samozřejmě tam můžete přihodit, piškoty, zbytek nějaké buchty či sušenek.

Nebojte se experimentovat.
Většinou na chalupě vzniknou nejlepší recepty.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Přihodíme propláchnutou cizrnu z...
Dáme vařit brambory nakrájené na kostičky. Vodu slijeme a uchováme. Brambory rozmačkáme a pomocí mléka, másla uděláme kaši. Do této...
Všechny suroviny smícháme v míse a do ¾ naplníme košíčky na muffiny. Formu na muffiny vložíme do předem vyhřáté trouby...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Sušenky rozdrtíme na drobečky. Přidáme mléko a změklé máslo. Propracujeme. Tuto hmotu rozprostřeme do dortové formy. Dáme do lednice zatuhnout....
Nejdříve si připravíme nádivku. Cibuli nakrájíme najemno a osmažíme ji na oleji. Přihodíme nasekané listy kostivalu (kopřivy, špenátu, bršlice) a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
Při pečení se často setkáváme s otázkou: Jaký tuk je nejlepší použít do těsta? Výběr správného tuku může zásadně ovlivnit...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x