Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

4 lžíce oleje
20g hrubé mouky
2 vejce
1 l vody nebo vývaru
1 menší mrkev
1 menší petržel
1 plátek celeru
bylinky

POSTUP

Z oleje a mouky uděláme světlou jíšku. Do jíšky klepneme vejce a mícháme, dokud vejce neztuhnou. Potom je zalijeme vodou nebo vývarem, dobře rozmícháme a krátce povaříme. Jemně nastrouháme zeleninu (je to asi 100g) a vhodíme ji do polévky. Osolíme, opepříme. Vypneme. Přidáme zelené bylinku petržel, pažitku.

PS: Jedna ze super rychlých polévek. Já si jednou za měsíc navařím silný, ale opravdu silný vývar, svařím ho třeba až na ¼. Vychladlý ho dám ho zamrazit ve výrobníku ledu. Takové ty kostičky, které potom přendám do sáčku. A když potřebuji vývar, tak vyndám kostky, ty vhodím do horké vody a polévka je na světě!

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutky našleháme s cukrem a s pomerančovou šťávou a kůrou. Našleháme bílky do tuhého sněhu se špetkou soli. Do žloutkové pěny přidáme postupně...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...
Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Brambory nastrouháme na jemném struhadle a tuk na větším. Mouku prosejeme na vál, přidáme...

RECEPTY