Ořechová omáčka zastudena

Vždyť to nemusí být vždycky tatarka!!!

SUROVINY:

4 vrchovaté lžíce umletých vlašských ořechů
4 stroužky česneku
2 krajíčky bílé veky, nebo toustového chleba
10 lžic mléka
2 lžíce oleje
1 – 2 lžíce citronové šťávy
Sůl, pepř

POSTUP:

Veku nebo tousťák namočíme mlékem. Přidáme ořechy, nastrouhaný nebo prolisovaný česnek a řádně rozmixujeme. Do hladké hmoty opatrně přidáváme olej a cit. šťávu. Dle potřeby můžeme přidat ještě mléko. Osolíme, opepříme.

Podáváme ke smaženým rybám, zelenině nebo různým placičkám.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Těstoviny s dýní a šalvějí
Těstoviny

Těstoviny s dýní a šalvějí

Nejdříve si připravíme těstoviny. (i den předem)
Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. Nakrájíme ji na kostky v průměru 1cm.
Na hlubší pánvičce, nebo v kastrolu rozpustíme máslo a

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK