Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Kombinace svěžích bylinek, citronové kůry a česneku promění obyčejné kuře v šťavnaté a aromatické jídlo. Vyzkoušej tenhle jednoduchý a přitom dokonale voňavý pokrm, který ti připomene léto a klidnou středomořskou atmosféru.
2 cm másla z té užší strany nechat povolit
1 snítka rozmarýnu cca 10 cm
kůra citronová z ½ citronu
½ palice česneku
sůl, pepř
Máslo necháme povolit při pokojové teplotě. Citronovou kůru nastrouháme. Česnek oloupeme a buď nastrouháme, nebo prolisujeme.
Rozmarýn zdrhneme, aby nám zůstali jen lístečky. Najemno nasekáme. Vše spojíme s máslem. Osolíme a opepříme
Čtvrtky kuřete omyjeme, osušíme a kůži od masa opatrně odtrhneme. Máslovou směs si rozdělíme na ¼ a pod kůží maso namažeme. Pekáček vymažeme plátkem másla. Naskládáme kuře a zalijeme asi 1 dl bílého vína. Pečeme přikryté asi ¾ hodiny. Potom odkryjeme a zapečeme kůrčičku
PS: Takto připravené kuře s rozmarýnem a česnekem můžete podávat nejlépe s pečivem, které si namáčíme v masové šťávě s vínem, nebo vyzkoušejte recept na Bylinkové housky
Tipy a doporučení
Toto kuře s rozmarýnem a česnekem podávej s čerstvým chlebem nebo bylinkovými houskami, které si namáčíš do výpeku.
Bílým vínem nešetři – dodá masu vůni a šťavnatost.
Můžeš přidat i pár plátků citronu přímo do pekáčku pro svěžest.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved