Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Fazolová polévka se smetanou a chilli

Taková hustá bezlepková svačinová polévka

SUROVINY

1 konzerva bílých fazolí (400g)
750 ml vývaru – viz Základní recepty
1 cibule
1 lžíce oleje
1 lžička mleté papriky
150 ml smetany
špetka chilli
sůl, pepř

Shrnutí

POSTUP

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce vyškvařit, přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme, přidáme mletou paprikou, chilli a krátce opražíme.

Zalijeme vývarem.

Mezitím otevřeme konzervu fazolí a ty přes sítko propláchneme.

Polovinu přidáme do vývaru. Přilijeme smetanu. Necháme 10 min povařit.

Rozmixujeme.

Druhou polovinu fazolí přisypeme do polévky a necháme prohřát.

Opatrně dosolíme a opepříme.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme jedlou sodu, mák, cukr, změklé máslo, vejce, pomerančovou kůru i šťávu a vše zpracujeme na...
Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme...
Smetanu zahřejeme. Přidáme nalámané ledové kaštany a čokoládu a za občasného míchání necháme rozpustit. Potom dáme do lednice přes noc...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Piškotovou roládu upečeme dle základního receptu, viz jak na to. Necháme vychladnout. Našleháme šlehačku s cukrem dotuha. Roládu rozvineme, namažeme...
Na těsto zpracujeme máslo, oba cukry, vejce a mouku s práškem do pečiva. Necháme odpočinout v chladničce nejméně 1 hodinu....

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Chřest je skvělý v tom, že i když ho připravíš jednoduše – třeba s trochou másla a soli – chutná...
Odlehči si jídelníček po zimě chutně a zdravě. Tipy na lehká jídla, recepty i pohyb pro přirozený jarní restart....

RECEPTY

0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x