Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Zkusila jsem vyměnit v bramborovém salátu brambory za fazole. Je to moc dobré a rychlé.

SUROVINY

3 konzervy fazolí (1 konzerva = 410g, čistá váha cca 250g)
3 jarní cibulky
5 kyselých okurek
4 vajíčka
2 lžičky plnotučné hořčice
1 lžíce slunečnicového olej
2 lžíce okurkového nálevu
sůl, pepř
ocet

POSTUP

Konzervy vylejeme do sítka a fazole pořádně propláchneme. Necháme okapat. Uvaříme vajíčka natvrdo – viz Jak na to. Uděláme zálivku z okurkového nálevu, oleje, hořčice, soli a pepře. Všechny ingredience dáme do uzavíratelné skleničky a hezky protřepeme a až vznikne spojená emulze.

Do mísy dáme propláchnuté fazole. Přidáme nakrájenou jarní cibulku, okurky a vajíčka. Zálivku nalijeme na fazole. Necháme chvilinku odležet. Pokud se nám salát zdá málo kyselý, přidáme ocet.

PS: Salát můžeme také připravit ze sušených fazolí. Fazole namočíme přes noc. Druhý den slijeme, dáme novou vodu a uvaříme doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a dáme do mísy. Potom postupujeme úplně stejně.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Všechny suroviny na koláč zamícháme. Rozetřeme na plech, posypeme borůvkami a drobenkou. Upečeme. Tomuto koláči říkám „chalupářský“. Nejvíce ho peču na chalupě....
Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu rozpálíme na...
Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše...

RECEPTY