Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
A opět jedno nadívané kuře. Množství nádivky je do vykostěného kuřete, pokud tam necháte skelet, asi vám bude stačit polovina.
1 kuře
Nádivka:
2 rohlíky nebo asi 100g nějakého pečiva (já vyndala rohlíky z mrazáku)
4 plátky slaniny
1 lžíce změklého másla (asi 25g)
1 jarní cibulka
2 vejce
100 ml mléka
150g žampionů
2 hrsti nastrouhaného sýra (gouda, eidam apod.)
1 hrst plevele (jitrocel, bršlice, kopřivy, řebříček apod.)
sůl, pepř
plátek másla
100ml vody
Do mísy dáme pokrájené rohlíky nebo jiné pečivo. Navlhčíme je mlékem. Počkáme, až se mléko vsaje a přidáme změklé máslo. Promícháme. Přidáme vejce. Slaninu, cibulku a žampiony nakrájíme na menší kousky. Přidáme do směsi. Zamícháme. Byliny nasekáme a sýr nastrouháme. Přihodíme do nádivky. Ještě jednou promícháme. Osolíme, opepříme.
Kuře naplníme nádivkou a zašpejlujeme. (Já tedy nejdříve vyndám skelet, nechám jen stehýnka a křidýlka. Takže kuře potom vypadá spíše jako kachna 🙂 ) Opepříme a osolíme ho. Dáme do pekáče vytřeného máslem. Můžeme i kousek másla dát na kuře. Zalijeme vodou a přiklopené pečeme asi 1hod potom odklopíme a pečeme, aby kuře mělo pěknou kůrčičku. Můžete troubu přepnout na vrchní pečení nebo gril.
PS: Dnes jsem měla doma fenykl, brambory lusky a zbyly ty žampiony. Vše jsem přihodila ke kuřeti asi po půl hodině pečení. Tím vzniklo výborné jídlo z jednoho pekáče. Jinak toto kuře podávám s brambory či bramborovou kaší – viz Základní recepty.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved