Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Polévky ze starých kuchařek miluji. Vždy mě dostane, jak dokáží půvabně spotřebovat zbytek třeba květáku.
1l libovolného vývaru (viz. Základní recepty)
kousek květáku (cca 200g)
1 vejce
sůl
Dáme vařiti kousek květáku do zasolené vody nebo polévky. Uvařený, měkký nadrobno rozsekáme.
Do hrnečku dáme vejce, osolíme a řádně to rozkverláme a usekaný květák tam dáme. Promícháme.
Malé formičky, třeba košíčkové neb jiné máslem vymažeme a moukou vysypeme. Do poloviny touto hmotou naplníme a postavíme na nízký rendlík, kde máme teplou vodu naplněnou, aby sahala jen do poloviny formiček. Přiklopíme poklicí a necháme v páře na plotně zatuhnouti cca 10 – 15 minut.
Pak každou jednotlivou formu vyklopíme, jsou-li větší, na čtvrtky rozkrájíme, aneb celé vkládáme do polévky.
PS: Já jsem květák povařila přímo v zeleninovém vývaru a potom vylovila. Musím přiznat, že z formiček to nešlo vůbec vyklopit, zkusila jsem to studené i teplé. Myslím si, že kdybych připravila na másle květák s vajíčkem a tento mozeček zalila polévkou, bylo by to stejné. Na chuť to bylo moc dobré v polévce.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved