Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Polévka s květákovým pudingem

Polévky ze starých kuchařek miluji. Vždy mě dostane, jak dokáží půvabně spotřebovat zbytek třeba květáku.

SUROVINY

1l libovolného vývaru (viz. Základní recepty)
kousek květáku (cca 200g)
1 vejce
sůl

POSTUP

Dáme vařiti kousek květáku do zasolené vody nebo polévky. Uvařený, měkký nadrobno rozsekáme.

Do hrnečku dáme vejce, osolíme a řádně to rozkverláme a usekaný květák tam dáme. Promícháme.

Malé formičky, třeba košíčkové neb jiné máslem vymažeme a moukou vysypeme. Do poloviny touto hmotou naplníme a postavíme na nízký rendlík, kde máme teplou vodu naplněnou, aby sahala jen do poloviny formiček. Přiklopíme poklicí a necháme v páře na plotně zatuhnouti cca 10 – 15 minut.

Pak každou jednotlivou formu vyklopíme, jsou-li větší, na čtvrtky rozkrájíme, aneb celé vkládáme do polévky.

PS: Já jsem květák povařila přímo v zeleninovém vývaru a potom vylovila. Musím přiznat, že z formiček to nešlo vůbec vyklopit, zkusila jsem to studené i teplé. Myslím si, že kdybych připravila na másle květák s vajíčkem a tento mozeček zalila polévkou, bylo by to stejné. Na chuť to bylo moc dobré v polévce.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dno dortové formy vyložíme pečícím papírem a zapneme troubu na 180°C. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, přidáme citr....
Žloutky oddělíme od bílků. Žloutky našleháme s cukrem, vanilkou a citronovou šťávou. Bílky se solí našleháme dotuha. Do žloutkové pěny střídavě jemně zamícháváme...
Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem. Vrstva jablková: Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a nakrájejte na...

RECEPTY