Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Lilek nebo baklažán – plod s krásnou fialovou slupkou, která může být i někdy žíhaná.

SUROVINY

½ kg lilku asi 2 kusy
2 vejce
4 lžíce strouhanky
sůl, pepř
olej na smažení

POSTUP

Lilky rozpůlíme a v každé půlce podélně vytvoříme 3 až 4 hluboké zářezy tak, abychom neporušili slupku. Pokapeme olejem. Dáme péci do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečeme asi 30 až 40 minut, dokud není dužnina zcela měkká. Upečený lilek necháme vychladnout. Dužinu ze slupky vyškrábeme do misky. Přidáme vejce a strouhanku. Osolíme, opepříme. Do rozpáleného oleje klademe lžící hromádky, které rozprostřeme na placičku. Osmažíme z obou stran.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Mouku smícháme s kokosem, solí...
Upečeme kakaový korpus: Bílky s cukrem ušleháme na pevný sníh. Přidáme žloutky a prošleháme. Potom opatrně vmícháme mouku, škrob a kakao. Dortovou...
Čokoládovou omáčku uvaříme, aby nám vychladla. Můžete den předem. Palačinky upečeme dle návodu a namažeme džemem. Smetanu našleháme. A potom...

RECEPTY