Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Těsto:
200g másla změklého
100g cukru
1 žloutek
1 – 2 lžíce zakysané smetany
300g hladké mouky
Sníh:
3 bílky
75g rozinek
2 – 3 lžíce rumu
75g moučkového cukru
1 citrón- citronová kůra
75g nasekaných mandlí
100g meruňkové zavařeniny
Rozinky do sněhu si namočíme do rumu nejlépe přes noc.
Na těsto si našleháme máslo s cukrem do pěny. Přidáme žloutek a zakysanou smetanu. Zapracujeme mouku a těsto dáme do chladničky uležet cca 1 hodinu.
Vychlazené těsto rozválíme na plech na pečící papír. Pečeme asi 8 min při 180°C.
Na sníh vyšleháme bílky do tuhého sněhu. Postupně zašleháme asi polovinu cukru. Přidáme nastrouhanou kůru, namočené rozinky, mandle a zbytek cukru. Opatrně zamícháme.
Na předpečený korpus namažeme džem a potom sněhovou hmotu. Strčíme zpátky do trouby a zapečeme cca 15 – 20 min.
Po vychladnutí nakrájíme a ještě můžeme ozdobit dle své fantazie.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved