Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Taky vás v lednici rozčilují pořád nějaké zbytky? Načatá konzerva cizrny, zbytek olivové tapenády, vždy jen na dně skleničky. Škoda vyhodit, ale co s tím? Já vše přihodila do česnečky a věřte nevěřte byla to bomba.

SUROVINY

1l vody nebo vývaru – viz Základní recepty
2 větší brambory
2 lžíce cizrny (zavařené)
4 – 5 stroužky česneku
sůl, kmín
petržel
olivová tapenáda

POSTUP

Vodu nebo vývar dáme vařit. Vložíme oloupané a na kostky nakrájené brambory s kmínem. Vaříme doměkka. Přihodíme propláchnutou cizrnu z konzervy. Krátce před dovařením přidáme česnek nastrouhaný či prolisovaný. Vypneme a přihodíme petrželku.

Na talíře nalijeme česnečku a přidáme tapenádu.

PS: A co je vlastně tapenáda? To jsou olivy, feferonka, česnek. Vše rozmixované s olivovým olejem. Takže skvělá vložka do česnečky ne?

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

V míse rozetřeme cukr, droždí, máslo. Postupně na střídačku přiléváme vlahé mléko, v kterém jsme rozmíchali žloutek a přisypáváme mouku. Přidáme špetku soli....
Z bílků ušleháme polotuhý sníh a postupně přidáváme cukr, až vznikne tuhý, pevný sníh. Kávovými lžičkami namočenými ve vodě vykrajujeme noky,...
Vodu dáme vařit a do vroucí vhodíme omyté vepřové jazyky. Vaříme do změknutí asi 1-2 hodiny. Potom jazyky vyndáme a...

RECEPTY