Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Francouzský toust s pomerančovou pěnou

SUROVINY

8 plátků bílého toustového chleba
250ml smetany na vaření
4 vejce
1 lžíce medu
špetka muškátového oříšku

Vinná pomerančová pěna
šťáva z 1 pomeranče
200 ml bílého vína
4 žloutky
80g cukru

POSTUP

Smetanu, vejce, med a muškátový oříšek prošleháme v misce. V míse máčíme pořádně chleby a dáváme je na pánev s máslem a olejem. Opečeme dozlatova. Necháme na ubrousku okapat. Pocukrujeme a přelijeme pomerančovou pěnou.

Šťávu vymačkáme, bílé víno přilijeme, abychom měli 200 ml tekutiny. Přidáme cukr a chvíli mícháme, aby se cukr rozpustil. Přidáme žloutky. Rozmícháme. Postavíme do vodní lázně a šleháme do zhoustnutí. Nesmí se vařit, srazila by se.

Pozor: Pěnu děláme před podáváním, aby nám dlouho nestála.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo a smetanu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do chladničky...
Konzervy vylejeme do sítka a fazole pořádně propláchneme. Necháme okapat. Uvaříme vajíčka natvrdo – viz Jak na to. Uděláme zálivku...
Troubu si necháme rozpálit na 200 °C. Máslo si rozehřejeme. Mouky, cukr, kakao, sůl, jedlou sodu a prášek do pečiva promícháme...

RECEPTY