Cukroví z bramborového těsta

SUROVINY

250g hladké mouky
250g vařených brambor
250g tuku 100% (např. omega)
Moučkový cukr s vanilkou na obalení

Shrnutí

POSTUP

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem.

Brambory nastrouháme na jemném struhadle a tuk na větším. Mouku prosejeme na vál, přidáme nastrouhané brambory a tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto lepí, přisypeme mouku. Těsto rozválíme na plát vysoký asi 2mm. Potom vykrajujeme požadované tvary. Dáme na pečící papír. Pečeme při 200°C do růžova. Ještě teplé obalujeme v moučkovém cukru.

 

PS: Já místo vanilky letos použila do moučkového cukru na obalení usušenou a rozmixovanou červenou řepu.

NAPSAT

KOMENTÁŘ

0 0 hlasy
Hodnocení článku
Odebírat
Upozornit na
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
Zobrazit všechny komentáře

SDÍLET RECEPT

DALŠÍ ZAJÍMAVÉ

RECEPTY

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody. Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být...
Na vál prosejeme mouku, přidáme změklé máslo a smetanu. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc do...
Do mísy dáme mouku, cukr, rozdrobené droždí. Zalijeme vlažným mlékem, Necháme vzejít kvásek. Přidáme vejce a špetku soli. Dobře zaděláme...

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Máslo rozehřejeme a v něm rozpustíme čokoládu. Přendáme do mísy. Přilijeme mléko, přidáme vejce. Zamícháme. Přisypeme cukr, kakao a mouku...
Perník nakrájejte na malé kousky a pokapejte rumem nebo brandy. Dětem navlhčete čajem. Vrstva jablková: Jablka oloupejte, zbavte jadřinců a...

OBLÍBENÉ

ČLÁNKY

Objevte zdravé náhrady cukru v receptech, které neztratí chuť. Med, javorový sirup, stévie a další tipy pro zdravější pečení a...
Pokud si říkáš, co připravit z jahod, máme pro tebe pořádnou dávku inspirace – ať už hledáš něco sladkého na...
0
Budu rád za vaše názory, prosím komentujte.x