Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
200 g čedaru
1 lžíce majonézy
2 lžíce zakysané smetany
1 lžička hořčice plnotučné
1 cibule
1 – 2 lžíce nastrouhaného křenu
špetka soli
Nastrouháme čedar a křen. Pokrájíme nadrobno cibuli. V misce rozmícháme majonézu, zakysanou smetanu, hořčici a sůl. Přidáme sýr a křen, zamícháme. Mažeme na pečivo. Můžeme ozdobit zeleninou a vejcem natvrdo (viz Jak nato)
Tip: Tato pomazánka je též dobrá z ementálu.
PS: Křen se v poslední době moc v kuchyni nepoužívá a je to veliká škoda, protože je moc zdraví – celkově posiluje organismus, je vhodný při rekonvalescenci, má desinfekční účinky, příznivě ovlivňuje zažívání, látkovou výměnu atd. proto se snažím do jídel ho různě propašovat. Tady se to myslím povedlo (jemnost versus štiplavost křenu)
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved