Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
A máme tu zase Valentýna. Takže jestli slavíte, upečte miláčkovi tento koláč.
250g hladké mouky
75g cukru krupice
125g másla studeného
špetka soli
2 žloutky
1 – 2 lžíce studené mouky
Krém:
1 smetan ke šlehání (250ml)
100g bílé čokolády
1 džem malinový (200g)
Den předem si v horké smetaně rozpustíme nasekanou bílou čokoládu a přes noc necháme vychladit.
Z mouky, cukru, žloutků, vody, špetky soli a másla vypracujeme hladké těsto. Vodu přidáváme radši po lžících, dle mouky.
Těsto dáme do chladničky odležet minimálně na 1 hodinu.
Formu si vyložíme pečícím papírem. Odležené těsto rozválíme na tloušťku asi 3 mm o velikosti formy i s okraji. Přendáme do koláčové formy. A po okraji přejedeme válečkem, abychom odstranili přebytečné těsto. Těsto propícháme a dáme do lednice.
Ze zbytku těsta si můžeme vykrájet různé tvary na ozdobu. (Já použila srdce, když to je koláč pro zamilované.)
Troubu rozpálíme na 180°C a vychlazené těsto ve formě dáme péct na 20 – 25 min. Vyndáme, necháme vychladnout.
Vychlazenou smetanu s bílou čokoládou našleháme s džemem dotuha. Rozetřeme na upečený koláč a necháme v lednici zatuhnout.
Ozdobíme dle své fantazie ovocem a zbytky těsta, které jsme vykrájeli a upekli.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved