Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Smažené kiwi se žloutkovým krémem

SUROVINY

4 kiwi
50 g máslo
3 lžíce moučkového cukru
1 – 2 vejce
4 lžíce mandlové mouky (namleté mandle- lze koupit v obchodě)
2 lžíce zakysané smetany
mouka (hladká) na obalení
1/2 šálek mandle (lupínky)
olej na usmažení

Žloutkový krém:
5 lžic cukru krupice
4 žloutky
450ml plnotučného mléka
vanilkový lusk
10ml rumu

POSTUP

Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou. Promícháme a vzniklé těstíčko necháme 10 minut odležet.

Kiwi oloupeme a celé ho obalíme nejdříve v mouce, potom v těstíčku a nakonec posypeme mandlovými lupínky.

Kiwi smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.

Žloutkový krém:

Do hrnce dáme vařit vodu. V misce rozšleháme žloutky s cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a vyškrábneme z nich zrníčka. Přidáme do žloutkové pěny. Misku dáme na hrnec s horkou vodou a v páře šleháme, postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a zahříváme asi 25 min., dokud směs nezhoustne. Potom přilejeme rum. (nemusí být) Tento krém se dá dělat i rovnou v kastrolu se silnějším dnem a při nižší teplotě, aby se nesrazil.

Kiwi dáme na talíř, rozkrojíme a polijeme žloutkovým krémem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

V misce prsty postupně zpracováváme všechny suroviny, dokud nevznikne jemná drobenka. Na pekáč, plech nebo koláčovou formu rozprostřeme těsto. (podle velikosti plechu, pekáče,...
Nejdříve si připravíme marinádu. Všechny připravené suroviny řádně promícháme v misce. Rybu nakrájíme na kostky 3 x 3 cm a vložíme do marinády, opatrně vše...
Na vál prosejeme mouku, přidáme oba cukry, ořechy, změklé máslo a žloutky. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes...

RECEPTY