Smažené kiwi se žloutkovým krémem
- Alena
- Přidat komentář
- Dezerty, Sladká jídla, Zákusky
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
4 kiwi
50 g máslo
3 lžíce moučkového cukru
1 – 2 vejce
4 lžíce mandlové mouky (namleté mandle- lze koupit v obchodě)
2 lžíce zakysané smetany
mouka (hladká) na obalení
1/2 šálek mandle (lupínky)
olej na usmažení
Žloutkový krém:
5 lžic cukru krupice
4 žloutky
450ml plnotučného mléka
vanilkový lusk
10ml rumu
Máslo, vejce, a moučkový ušleháme do pěny. Potom přimícháme pomleté mandle, zakysanou smetanu a podle potřeby zahustíme ještě mandlovou moukou. Promícháme a vzniklé těstíčko necháme 10 minut odležet.
Kiwi oloupeme a celé ho obalíme nejdříve v mouce, potom v těstíčku a nakonec posypeme mandlovými lupínky.
Kiwi smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje dozlatova.
Žloutkový krém:
Do hrnce dáme vařit vodu. V misce rozšleháme žloutky s cukrem. Vanilkový lusk podélně rozřízneme ostrým nožem a vyškrábneme z nich zrníčka. Přidáme do žloutkové pěny. Misku dáme na hrnec s horkou vodou a v páře šleháme, postupně přiléváme mléko. Stále mícháme a zahříváme asi 25 min., dokud směs nezhoustne. Potom přilejeme rum. (nemusí být) Tento krém se dá dělat i rovnou v kastrolu se silnějším dnem a při nižší teplotě, aby se nesrazil.
Kiwi dáme na talíř, rozkrojíme a polijeme žloutkovým krémem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved