Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Vanilkový cukr:
250g cukru (bílého nebo třtinového)
1 vanilkový lusk
Vanilkový extrat
2 vanilkové lusky
100ml alkoholu – čistý (slivovice, vodka, líh)
Vanilkový cukr:
Lusk nastříháme nůžkami na 1-2 cm kousky. Konce vyhodíme – jsou tvrdé. Do mixéru nasypeme cukr, přidáme kousky vanilky a dobře rozmixujete. Vydržte – chvilku to trvá asi 10 min.
Vše nasypeme do sklenice s dobrým uzávěrem.
Pokud potřebujeme jen jemný cukr, tak ho ještě prosejeme
Vanilkový extrat
Lusk nastříháme nůžkami na 1-2 cm kousky nebo jen podélně nařízneme, dáme do skleničky a zalijeme alkoholem.
Skladujme na temném a chladném místě. Jednou denně protřepeme Minimální doba louhování je 2 měsíce a maximální 6 měsíců.
Potom bychom měli extrat vyfiltrovat buď přes filtrací papír, nebo pláténko. Vanilkový extrakt můžeme použít stejně jako vanilkový cukr. Výhodou je, že není sladký.
Tip: Když mi ještě zůstane lusk po vyškrábnutí semínek z pečení, ještě ho zapíchnu do cukru nebo přidám do výluhu.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved