Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Meruňkové knedlíky z odpalovaného těsta s šlehaným tvarohem

SUROVINY

500ml mléka
100 g másla
špetka soli
170g hrubé mouky
180g polohrubé mouky
4 vejce
asi ½ kg meruněk
3 lžíce mandlových lupínků
100g másla rozpuštěného

Šlehaný tvaroh:
250g tvarohu
1 smetanu ke šlehání
2-3 lžíce cukru

POSTUP

Mléko s máslem dáme vařit, osolíme. Do vařícího nasypeme mouku a mícháme tak dlouho, dokud není těsto hladké a nelepí se na hrnec. Necháme vychladnout. Potom všleháme postupně vejce. Jedno po druhé. Použijte ruční šlehač (ručně je to hrozná dřina)Vyšleháme do krásného hladkého těsta.

Z těsta vyválíme váleček, na který poskládáme vedle sebe meruňky. Ty můžeme vypeckovat. A pokud jsou málo sladké, dáme do nich místo pecky půl kostičky cukru. Těsto rozkrájíme podle meruněk a hezky je zabalíme do těsta. (viz foto.) Knedlíky vaříme asi 8-10 min.

Šlehaný tvaroh: Všechny ingredience našleháme.

 

Knedlíky rozkrojíme, ozdobíme našlehaným tvarohem, posypeme opraženými mandlovými lupínky. Pocukrujeme. Pokapeme rozpuštěným máslem – nemusí být.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme nádivku. Mléko dáme ohřát a do horkého vsypeme mletý mák. Podusíme asi 10 min. Potom sejmeme z plotýnky....
Plátky rozklepeme, osolíme, opepříme, poklademe slaninou, posypeme jemně nakrájenou 1 cibulí a rozdrobenou střídkou chleba. Sbalíme závitky a ovážeme. Osmažíme...
Rillettes patří k velmi známým francouzským receptům, klasicky se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci tak cca 8...

RECEPTY