Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Chřest s vajíčkem nahniličko či naměkko

SUROVINY

2 svazky chřestu zeleného či bílého
8 vajíček
plátek másla

POSTUP

Z chřestu odlámeme konce. Bílý chřest oloupeme. Dáme vařit vodu. Hodně vody. Osolíme, přidáme máslo, můžeme přidat trochu bílého vína, ale nemusí být. Do vroucí vody dáme připravený chřest. Pozvolna vaříme asi tak 3 – 4 min. Podle toho jak máte chřest rádi, já pomalu syrový.

Vejce připravíme dle návodu sekce Základní recepty.

Vše rychle servírujeme, aby to bylo teplé.

Na chřest můžeme přidat kousek másla. Vše osolíme a opepříme. Podáváme s bagetkou.

PS: chřest namáčíme s bagetkou do vajíčka naměkko. Mňam

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Všechny suroviny nastrouháme na hrubším struhadle. Ochutíme solí, pepřem, worcestrem a spojíme majonézou dle vaší chuti. Potom jíž mažeme en na...
Očištěný celý květák dáme do vařící vody, osolíme a přidáme lžičku másla. Vaříme do měkka cca 20 – 25 min. Mezitím...
Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Rajče spaříme, oloupeme – viz jak na to a nakrájíme. Na pánvi rozpustíme máslo a šalotku v ní orestujeme....

RECEPTY