Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bezlepkový tvarohový nákyp s jahodami

Zase jsem neodolala a koupila jahody

SUROVINY

250g měkkého tvarohu (kostka)
4 vejce
1 lžička vanilkového cukru viz Jak na to
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru (můžeme nahradit medem, či nějakým oblíbeným sirupem)
kůra z ½ citronu
1 balíček vanilkového pudinku
špetka soli
250g jahod
1 lžíce moučkového cukru na pocukrování

POSTUP

Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou, moučkovým cukrem či medem. Přidáme prášek vanilkového pudinku a prošleháme.

Z bílku a soli v druhé míse ušleháme pevný sníh. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové hmoty.

Zapékací misku či koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme těsto. Těsto hustě poklademe jahodami.

Pečeme při 200°C asi 55 min. Hotový nákyp pocukrujeme a ihned podáváme. Teplý je totiž mnohem nejlepší.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dáme vařit vodu s mlékem a přidáme kousek másla. Před bodem varu nasypeme polentu a vaříme cca 5 min. Osolíme, opepříme....
Večer si namočíme do vody všechny luštěniny (hrách, fazole, čočka). Musí být ponořené. Druhý den přidáme kroupy a přilijeme 1l vývaru...
Ze všech ingrediencí umícháme marinádu, do které dáme paličky, aby byli celé obalené. Necháme přes noc uležet. Vyjmeme z marinády, trochu necháme...

RECEPTY