Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Zase jsem neodolala a koupila jahody
250g měkkého tvarohu (kostka)
4 vejce
1 lžička vanilkového cukru viz Jak na to
3 vrchovaté lžíce moučkového cukru (můžeme nahradit medem, či nějakým oblíbeným sirupem)
kůra z ½ citronu
1 balíček vanilkového pudinku
špetka soli
250g jahod
1 lžíce moučkového cukru na pocukrování
Jahody očistíme a nakrájíme na plátky.
Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Tvaroh ušleháme v míse se žloutky, vanilkovým cukrem, kůrou, moučkovým cukrem či medem. Přidáme prášek vanilkového pudinku a prošleháme.
Z bílku a soli v druhé míse ušleháme pevný sníh. Sníh opatrně vmícháme do tvarohové hmoty.
Zapékací misku či koláčovou formu vyložíme pečícím papírem a rozprostřeme těsto. Těsto hustě poklademe jahodami.
Pečeme při 200°C asi 55 min. Hotový nákyp pocukrujeme a ihned podáváme. Teplý je totiž mnohem nejlepší.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved