Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Pomalu začíná období jahod. Vždy si říkám, že si ty první nekoupím, že stejně nejsou tak dobré jako čerstvé jahody ze záhonu teplé od sluníčka a „špinavé“ od hlíny. Potom stejně neodolám a zase je koupím. Pak si zase nadávám a použiji je do dezertu.

SUROVINY

1 kostka tvarohu
1 kostka Héra, Zlatá Haná, Rama pod.
2 hrnky hladké mouky (240ml)
špetka soli
250g rebarbory
250g jahod
Třtinový cukr

POSTUP

Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc.

Jahody nakrájíme na kolečka a rebarboru na malé kostičky.

Půlku těsto rozválíme na sílu 2.5 cm. Vykrájíme čtverce a ty dáme na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme vejcem.

Z druhé půlky těsta také vykrájíme čtverce, ale do nich vykrojíme kolečko nebo větší kytičku. Tento vykrojený čtverec položíme na ten potřený vejcem. Vršek opět potřeme vejcem.

Doprostředka naskládáme rebarboru a jahody. Posypeme třtinovým cukrem – docela dost. Těsto není sladké a rebarbora je dosti kyselá. Pečeme při 200 -220°C asi 15 – 20 min dozlatova.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Čokoládovou omáčku uvaříme, aby vychladla. Můžeme den předem. Smetanu našleháme. Nakrájíme banány a piškoty. A potom jen plníme do nějakých...
Omyté jahody rozpůlíme a vložíme do kokotek - zapékací misky. Bílky ušleháme s cukrem, přidáme žloutky a nakonec opatrně přisypeme...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, kokos, změklé máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc...

RECEPTY