Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Banánové lívanečky

SUROVINY

4 banány
150 g polohrubé mouky
100 ml mléka
2 vejce
1 kávová lžička prášku do pečiva
moučkový cukr a šlehačka na dozdobení
olej na smažení

POSTUP

Do mísy nalijeme mléko, přidáme vejce a na kousky nalámané banány. Rozmixujeme.

Přidáme mouku s práškem do pečiva a metlou rozmícháme.

Na vymazané pánvi smažíme lívance.

Po usmažení necháme trochu vychladnout, posypeme dle chuti moučkovým cukrem a dozdobíme šlehačkou nebo zakysanou smetanou a čokoládou.

Tip: Výborné jsou s čokoládovou omáčkou – viz „Jak na to“

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Rozklepneme vejce pokojové teploty a ještě řádně prošleháme. Mouku smícháme s mákem, solí...
Mouku, cukr, mandle, vejce, změklý tuk a mléko, které radši přidáváme postupně, zpracujeme na těsto. Trochu tužší než na cukroví. Necháme...
Česnek a cibuli nasekáme najemno, pórek nakrájíme na kolečka a chřest na 3 cm dlouhé špalíčky. V hluboké pánvi rozehřejeme...

RECEPTY