Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Těsto:
150g hladké mouky
1 lžíce cukru
60g másla
špetka soli
½ lžičky mletého zázvoru
2 – 3 lžíce studené vody
Náplň:
2 vejce
125ml smetany ke šlehání
100g marcipánu pravého
Na přelití:
2 pomeranče
2 lžíce javorového sirupu
60g cukru
5 lžic pomerančové šťávy + vody
Těsto: Všechny ingredience posupně zpracujeme na hladké těsto buď ručně či v robotu. Necháme vychladit. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy i s okraji (cca průměr koláčové formy 24 cm). Strčíme zpátky do chladničky a mezitím zapneme troubu na 180°C a připravíme si náplň.
Náplň: Marcipán nastrouháme. Vajíčka prošleháme se smetanou. Přidáme marcipán a promícháme. Vše nalijeme na vychlazené těsto do koláčové formy a dáme péct asi na 35 – 40 min. Vyndáme a necháme vychladnout.
Na přelití si nejdříve okrájíme nebo nastrouháme kůru z pomerančů. Potom je okrájíme a vyfiletujeme. Ze zbytku vymačkáme všechnu šťávu, uchováme. Do kastrůlku dáme sirup, cukr, pomerančovou šťávu, popřípadě vodu a kůru z pomeranče. Zahříváme cca 5 – 10 minut, až vám vznikne krásný sirup. Na koláč naskládáme filetky z pomerančů a přelijeme sirupem s kůrou.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved