Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Koláč voňavý zázvorem, marcipánem a pomerančem

SUROVINY

Těsto:
150g hladké mouky
1 lžíce cukru
60g másla
špetka soli
½ lžičky mletého zázvoru
2 – 3 lžíce studené vody

Náplň:
2 vejce
125ml smetany ke šlehání
100g marcipánu pravého

Na přelití:
2 pomeranče
2 lžíce javorového sirupu
60g cukru
5 lžic pomerančové šťávy + vody

POSTUP

Těsto: Všechny ingredience posupně zpracujeme na hladké těsto buď ručně či v robotu. Necháme vychladit. Vychlazené těsto rozválíme do koláčové formy i s okraji (cca průměr koláčové formy 24 cm). Strčíme zpátky do chladničky a mezitím zapneme troubu na 180°C a připravíme si náplň.

Náplň: Marcipán nastrouháme. Vajíčka prošleháme se smetanou. Přidáme marcipán a promícháme. Vše nalijeme na vychlazené těsto do koláčové formy a dáme péct asi na 35 – 40 min. Vyndáme a necháme vychladnout.

Na přelití si nejdříve okrájíme nebo nastrouháme kůru z pomerančů. Potom je okrájíme a vyfiletujeme. Ze zbytku vymačkáme všechnu šťávu, uchováme. Do kastrůlku dáme sirup, cukr, pomerančovou šťávu, popřípadě vodu a kůru z pomeranče. Zahříváme cca 5 – 10 minut, až vám vznikne krásný sirup. Na koláč naskládáme filetky z pomerančů a přelijeme sirupem s kůrou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Večer si namočíme do vody všechny luštěniny (hrách, fazole, čočka). Musí být ponořené. Druhý den přidáme kroupy a přilijeme 1l vývaru...
Lívance upečeme dle receptu, jen ½ hladké mouky nahradíme pohankovou. Jahody rozmixujeme, abychom měli 100ml pyré, k němu přidáme 5 lžic...
Sušené švestky namočíme do alkoholu a přidáme vodu, aby byly potopené. Necháme odležet 24 hodin. Druhý den pokrájíme slaninu na...

RECEPTY