Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kebab (třeba na špejli)

SUROVINY

1 velká cibule
2 stroužky česneku
kousek zázvoru (asi 3 cm)
svazek petržele nebo celere
500g mletého míchaného masa (já dávám vepřové, jehněčí a trochu hovězího)
1 vejce
1 lžička sladké papriky
špetka mletého kmínu
sůl
špetka chilli

POSTUP

Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a najemno nasekáme nebo nastrouháme. (Já, protože si melu maso sama, přihodím vše do mlýnku.) Petržel nasekáme. Všechno promícháme s masem a vejcem. Okořeníme paprikou, kmínem, solí a kdo chce tak chilli. Ze směsi si vytvoříme takový váleček a dáme ho vychladit do lednice. Z vychlazeného masa odkrajujeme plátky a tvořím úhledné šišky. Smažím na pánvi asi 10 min.

Podáváme s batátovým pyré s fetou – viz recept. Pozor při solení – feta je dost slaná

PS: Protože byli v září ještě hezké dny. Maso jsem napíchla na špejli, nebo spíše špejli jsem obalila masem a ještě jsme naposled grilovali. Jen recept jsem nebyla schopna sepsat.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kuřecí prsa nakrájíme na malé kousky a opečeme na másle do zlatova. Necháme vychladit. Ananas oloupeme, vykrojíme tvrdý vnitřek a...
Umeleme cukroví. Hodně záleží na tom, zda cukroví je sušenkové nebo krémové. Pokud převažuje sušenkové, můžete přidat ještě ½ cm plátek...
Nejdříve naložíme jahody s cukrem a vínem. Dáme vychladit. Smetanu našleháme dotuha. Opatrně do šlehačky vmícháme celé kondenzované mléko a jogurt. Do skleniček...

RECEPTY