1 velká cibule
2 stroužky česneku
kousek zázvoru (asi 3 cm)
svazek petržele nebo celere
500g mletého míchaného masa (já dávám vepřové, jehněčí a trochu hovězího)
1 vejce
1 lžička sladké papriky
špetka mletého kmínu
sůl
špetka chilli
Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a najemno nasekáme nebo nastrouháme. (Já, protože si melu maso sama, přihodím vše do mlýnku.) Petržel nasekáme. Všechno promícháme s masem a vejcem. Okořeníme paprikou, kmínem, solí a kdo chce tak chilli. Ze směsi si vytvoříme takový váleček a dáme ho vychladit do lednice. Z vychlazeného masa odkrajujeme plátky a tvořím úhledné šišky. Smažím na pánvi asi 10 min.
Podáváme s batátovým pyré s fetou – viz recept. Pozor při solení – feta je dost slaná
PS: Protože byli v září ještě hezké dny. Maso jsem napíchla na špejli, nebo spíše špejli jsem obalila masem a ještě jsme naposled grilovali. Jen recept jsem nebyla schopna sepsat.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved