Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kebab (třeba na špejli)

SUROVINY

1 velká cibule
2 stroužky česneku
kousek zázvoru (asi 3 cm)
svazek petržele nebo celere
500g mletého míchaného masa (já dávám vepřové, jehněčí a trochu hovězího)
1 vejce
1 lžička sladké papriky
špetka mletého kmínu
sůl
špetka chilli

POSTUP

Cibuli, česnek a zázvor oloupeme a najemno nasekáme nebo nastrouháme. (Já, protože si melu maso sama, přihodím vše do mlýnku.) Petržel nasekáme. Všechno promícháme s masem a vejcem. Okořeníme paprikou, kmínem, solí a kdo chce tak chilli. Ze směsi si vytvoříme takový váleček a dáme ho vychladit do lednice. Z vychlazeného masa odkrajujeme plátky a tvořím úhledné šišky. Smažím na pánvi asi 10 min.

Podáváme s batátovým pyré s fetou – viz recept. Pozor při solení – feta je dost slaná

PS: Protože byli v září ještě hezké dny. Maso jsem napíchla na špejli, nebo spíše špejli jsem obalila masem a ještě jsme naposled grilovali. Jen recept jsem nebyla schopna sepsat.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Dýni omyjeme, rozkrájíme, odstraníme semínka a nakrájíme na kostky. Česnek také nakrájíme a přidáme rovnou k dýni. Zalijeme vývarem a dáme...
Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet. Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu....
Mouku, tvaroh, tuk a sůl na vále zpracujeme na vláčné těsto. Necháme odležet, můžeme i přes noc. Jahody nakrájíme na kolečka...

RECEPTY