Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
4 vejce (žloutek/bílek)
¾ hrnku krupicového cukru
4 lžíce horké vody
1 hrnek polohrubé mouky
½ balíčku prášku do pečiva
Pikantní džem třeba rybízový nebo malinový – viz. e-shop SingleFood
Čokoládová poleva
Náplň
¾ kostky změklého másla
3 lžíce moučkového cukru
90g kokosových sušenek, umletých najemno (třeba koka, nebo zbytek kokosového cukroví, jak
světlého tak kakaového)
1 hrnek strouhaného kokosu
4 lžíce rumu
Příprava náplně: Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sušenky a kokos. Ochutíme rumem.
Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec tuhý sníh z bílků. Těsto rozetřeme na plech s pečícím papírem v tenké vrstvě a pozvolna upečeme při 180°C asi 15 – 20 min dorůžova.
Vychladlý plát pomažeme zavařeninou a náplní. Uhladíme a polijeme čokoládou.
A nebo uděláme sváteční prezentaci. Vychladlý plát pomažeme zavařeninou. Překrojíme na půlku a ty půlky dáme na sebe. Potom navršíme kokosovou náplň. Vše polijeme rozpuštěnou čokoládou. Vršek řezů ozdobíme.
PS: Také Vám po Vánocích zbývají nějaké zbytky – krémy, cukroví, kokos, ořechy, atd.? Kdo mě už zná, ví, že nesnáším vyhazování potravin. A proto se zbytků vyrábím další skvělá jídla. Nějaká jsou již na blogu či instagramu. Koukněte. (např. jablečný trifle s karamelem, hruškový nepečený koláč, banánová roláda). V tomto receptů můžete použít „suché“ kokosové cukroví.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved