Alena Zákostelecká
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Realné fotografie
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Dobrou chuť
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Doma mi zbyly kapustičky již nevalné kvality a uvařené brambory. Tak jsem si z brambor udělala těsto na krokety a zabalila jsem do nich kapustičky a usmažila. Recept jsem Vám připravila normálně na 4 porce, jen kapustičky jsem odhadla, ale stejně si koupíte sáček o hmotnosti 500g.
750g brambor
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce parmazánu
2 žloutky
1 lžíce nasekané petrželky
1 – 2 lžíce hrubé mouky
500g kapustiček
Na obalení
2 vejce – 1 lžíce mléka
sůl
asi 200 g strouhanky
olej na smažení
Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě je uvaříme doměkka.
Slijeme. Rozmačkáme. Přidáme máslo a vytvoříme hustější kaši. Necháme trochu vychladnout. Potom vmícháme žloutky, nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Zahustíme moukou, kterou přidáváme postupně. (podle moučnatosti brambor)
Tvoříme placičky, do kterých zabalíme kapustičky. Kuličky obalujeme v rozšlehaných vajíčkách s trochou mléka a ve strouhance. Nejlépe to jde v uzavíratelných krabičkách. Po částech kuličky dáváme do krabiček a opatrně zatřepeme.
Můžeme to zopakovat ještě jednou (vajíčko, strouhanka).
Potom smažíme v oleji cca 3 – 4 min dozlatova. Dáváme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.
Podáváme se zeleninovým salátem, třeba fenyklovým viz recepty
PS: Já mám ráda kapustičky hodně tvrdé, ale pokud vy ne, můžete je 5 min předtím povařit.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved