Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Domácí bramborové krokety s kapustičkami

Doma mi zbyly kapustičky již nevalné kvality a uvařené brambory. Tak jsem si z brambor udělala těsto na krokety a zabalila jsem do nich kapustičky a usmažila. Recept jsem Vám připravila normálně na 4 porce, jen kapustičky jsem odhadla, ale stejně si koupíte sáček o hmotnosti 500g.

SUROVINY

750g brambor
sůl
1 lžíce másla
2 lžíce parmazánu
2 žloutky
1 lžíce nasekané petrželky
1 – 2 lžíce hrubé mouky
500g kapustiček

Na obalení
2 vejce – 1 lžíce mléka
sůl
asi 200 g strouhanky
olej na smažení

POSTUP

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. V osolené vodě je uvaříme doměkka.

Slijeme. Rozmačkáme. Přidáme máslo a vytvoříme hustější kaši. Necháme trochu vychladnout. Potom vmícháme žloutky, nastrouhaný parmazán a nasekanou petrželku. Zahustíme moukou, kterou přidáváme postupně. (podle moučnatosti brambor)

Tvoříme placičky, do kterých zabalíme kapustičky. Kuličky obalujeme v rozšlehaných vajíčkách s trochou mléka a ve strouhance. Nejlépe to jde v uzavíratelných krabičkách. Po částech kuličky dáváme do krabiček a opatrně zatřepeme.

Můžeme to zopakovat ještě jednou (vajíčko, strouhanka).

Potom smažíme v oleji cca 3 – 4 min dozlatova. Dáváme na papírovou utěrku, aby se odsál přebytečný tuk.

Podáváme se zeleninovým salátem, třeba fenyklovým viz recepty

PS: Já mám ráda kapustičky hodně tvrdé, ale pokud vy ne, můžete je 5 min předtím povařit.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechno koření dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Ke kořeněné směsi přidáme olej, kůru a šťávu z pomeranče....
Brambory uvaříme ve vodě nejlépe den předem. Brambory oloupeme a nastrouháme. K nastrouhaným bramborám přidáme mouku (podle typu brambor tolik, aby bylo...
Tvaroh, smetanu a cukr našleháme do hladkého krému. Jahody očistíme a nakrájíme. Můžeme si schovat nějaké hezké plody na vrch na...

RECEPTY