Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Banánová roládka

SUROVINY

250g cukroví
1 lžíce moučkového cukru (pokud se vám zdá cukroví málo sladké)
1 lžíce kakaa
1 lžíce rumu uvařená černá káva

KRÉM:
100g měkké másla
100g moučkového cukru
2 lžíce rumu

POSTUP

Umeleme cukroví. Hodně záleží na tom, zda cukroví je sušenkové nebo krémové. Pokud převažuje sušenkové, můžete přidat ještě ½ cm plátek měkkého másla. Přisypeme cukr, kakao a přilijeme rum. Zamícháme. Podle potřeby přidáváme po lžících uvařenou kávu. Těsto musí mít konzistenci na nepečené cukroví (koule, vosí hnízda…)Dáme do lednice. Připravíme si krém: všechny ingredience dáme do misky a metličkou našleháme.

A dáme se do sestavování. 

Uřízneme si potravinářkou fólii. Na ní rovnoměrně nasypeme kokos nebo kakao. Já použila namleté ořechy. (Prostě to, co máte doma). Rozprostřeme chladné těsto a rozválíme na obdélník podle velikosti banánu. Natřeme krém a položíme banán. Těstem obalíme banán a pomocí fólie utáhneme. viz obrázek. Necháme v lednici zatuhnout.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky utřeme s cukrem. Z bílku našleháme sníh. Do žloutkové pěny postupně přidáváme sníh a mouku...
Změklé máslo našleháme s cukrem do krásné hebké pěny. Lusk rozřízneme a zrníčka přidáme do máslového krému. Rozklepneme vejce pokojové teploty...
Do mísy dáme mouku, prášek do pečiva, cukr, ořechy. Zamícháme. Přidáme rozpuštěné máslo, mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce. Vše pořádně promícháme....

RECEPTY