Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Bleskový makovec s pomerančovou polevou

SUROVINY

1 hrnek mletého máku
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
½ balíčku prášku do pečiva
1 hrnek mléka
1 vejce
2 lžíce rumu
½ lžičky skořice (nemusí být)
trocha kůry z pomeranče

Pomerančová poleva
1 hrnek moučkového cukru
šťáva z 1/2 pomeranče

POSTUP

Do mísy dáme mák, mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a kůru z pomeranče. Zamícháme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce a nakonec rum. Vše pořádně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech. Nebo použijeme pečící papír. Pečeme při 180°C asi 10 – 15 min.

Příprava polevy je jednoduchá. Cukr prosejeme a umícháme se šťávou do husté hladké polevy. Nalijeme na makovec a necháme zaschnout.

PS: Jak mám ráda perník s džemem a čokoládou, tak miluji makovec s pomerančovou nebo citronovou polevou. Protože jsem čekala návštěvu, tak jsem se rozhodla ještě řezy trochu ozdobit. V lednici jsem našla jen velký bílý jogurt. Nechala jsem ho vykapat na cedníku přes plátýnko do hustoty, která se mi hodila na zdobení asi 4 hodiny. Nijak jsem ho neochucovala.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve naložíme jahody s cukrem a vínem. Dáme vychladit. Smetanu našleháme dotuha. Opatrně do šlehačky vmícháme celé kondenzované mléko a jogurt. Do skleniček...
Nakrájíme cibuli a pórek najemno. Houby na malé kostičky a česnek rozetřeme. Na másle orestujeme cibuli, přihodíme půl množství pórku, česnek...
Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky. Do woku dáme olej...

RECEPTY