Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 hrnek mletého máku
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
½ balíčku prášku do pečiva
1 hrnek mléka
1 vejce
2 lžíce rumu
½ lžičky skořice (nemusí být)
trocha kůry z pomeranče
Pomerančová poleva
1 hrnek moučkového cukru
šťáva z 1/2 pomeranče
Do mísy dáme mák, mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a kůru z pomeranče. Zamícháme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce a nakonec rum. Vše pořádně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech. Nebo použijeme pečící papír. Pečeme při 180°C asi 10 – 15 min.
Příprava polevy je jednoduchá. Cukr prosejeme a umícháme se šťávou do husté hladké polevy. Nalijeme na makovec a necháme zaschnout.
PS: Jak mám ráda perník s džemem a čokoládou, tak miluji makovec s pomerančovou nebo citronovou polevou. Protože jsem čekala návštěvu, tak jsem se rozhodla ještě řezy trochu ozdobit. V lednici jsem našla jen velký bílý jogurt. Nechala jsem ho vykapat na cedníku přes plátýnko do hustoty, která se mi hodila na zdobení asi 4 hodiny. Nijak jsem ho neochucovala.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved