Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

SUROVINY

1 hrnek mletého máku
1 hrnek polohrubé mouky
1/2 hrnku cukru
½ balíčku prášku do pečiva
1 hrnek mléka
1 vejce
2 lžíce rumu
½ lžičky skořice (nemusí být)
trocha kůry z pomeranče

Pomerančová poleva
1 hrnek moučkového cukru
šťáva z 1/2 pomeranče

POSTUP

Do mísy dáme mák, mouku, prášek do pečiva, cukr, skořici a kůru z pomeranče. Zamícháme. Přidáme mléko, ve kterém jsme rozšlehali vejce a nakonec rum. Vše pořádně promícháme. Těsto nalijeme na vymazaný a vysypaný menší plech. Nebo použijeme pečící papír. Pečeme při 180°C asi 10 – 15 min.

Příprava polevy je jednoduchá. Cukr prosejeme a umícháme se šťávou do husté hladké polevy. Nalijeme na makovec a necháme zaschnout.

PS: Jak mám ráda perník s džemem a čokoládou, tak miluji makovec s pomerančovou nebo citronovou polevou. Protože jsem čekala návštěvu, tak jsem se rozhodla ještě řezy trochu ozdobit. V lednici jsem našla jen velký bílý jogurt. Nechala jsem ho vykapat na cedníku přes plátýnko do hustoty, která se mi hodila na zdobení asi 4 hodiny. Nijak jsem ho neochucovala.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Žloutkový krém: Část mléka nalijeme do hrnce. Trochu mléka si ponecháme v odměrné nádobě a v ní rozmícháme pudinkové prášky a rozšleháme...
Nejdříve si připravíme marinádu. Všechno koření dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Ke kořeněné směsi přidáme olej, kůru a šťávu z pomeranče....
Do mísy dáme pokrájené rohlíky nebo jiné pečivo. Navlhčíme je mlékem. Počkáme, až se mléko vsaje a přidáme změklé máslo....

RECEPTY