Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Remoska plná dobrot (nebo plech či pekáč)

SUROVINY

1 kg brambor
4 plátky sušené šunky nebo slaniny
4 stehenní kuřecí řízky
2 cibule
250g žampionu
1 cuketa
Sůl, pepř
1 lžíce oleje
hrst bylinek (rozmarýn, oregano, šalvěj, yzop)

POSTUP

Maso osolíme a opepříme. Brambory, žampiony, cibuli a cuketu nakrájíme na kolečka. Remosku vytřeme olejem.

Poklademe polovinou brambor, cukety, cibule a žampionů. Osolíme, opeříme. Poklademe masem a na něj rozprostřeme a šunku či slaninu. Přidáme cibuli, žampiony, cuketu a nakonec rozložíme brambory. Osolíme, opepříme a zasypeme bylinkami.

Přiklopíme a pečeme asi 1 hodinu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Cibuli nakrájíme na kostičky a dáme do hrnce vyškvařit, přidáme nakrájenou cibuli. Orestujeme, přidáme mletou paprikou, chilli a krátce opražíme. Zalijeme...
Brambory uvaříme ve slupce do měkka. Vejce uvaříme natvrdo – viz Jak na to. Vychladlé oloupané vajíčka i brambory nakrájíme...
Příprava náplně: Máslo utřeme do pěny s cukrem. Přidáme sušenky a kokos. Ochutíme rumem. Žloutky s cukrem a horkou vodou našleháme do pěny. Lehce vmícháme mouku...

RECEPTY