Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Pampeliškové listy obsahují spoustu vitamínů a minerálů, ředkvičky zase dodají jemnou ostrost a křupavost.
150g pampeliškových listů
2 svazky ředkviček
2 ančovičky – řezy
2 lžíce octa
4 lžíce oleje
½ – 1 lžička hořčice polotučné
sůl, pepř
2 vejce natvrdo – viz Základní recepty
Ančovičky utřeme s olejem, octem a hořčicí na jemnou zálivku. Osolíme (opatrně, ančovičky bývají dost slané), opepříme.
Listy pampelišek opereme, osušíme, natrháme. Ředkvičky opereme a nakrájíme na tenká kolečka. Vše promícháme se zálivkou.
Každou porci doplníme půlkou vejce.
Hledáš recept, který je zdravý, jednoduchý a jarní? Pampeliškový salát s ředkvičkami splňuje všechno.
Zde najdeš další recepty na salát
Ančovičky, známé také jako sardele, jsou malé slané rybky (sardel obecná), které se používají k dochucení mnoha jídel. Nepleť si je se sardinkami – nejsou to totéž! Jejich výrazná chuť dodá salátu hloubku a slaný kontrast.
Tipy
Pampeliškové listy sbírej jen mimo silnice a ošetřená pole.
Pokud chceš méně slaný salát, použij místo ančoviček tuňáka nebo sardinky.
Výborně chutná i s toastem nebo jako příloha ke grilovanému masu.
Přihlas se k odběru našeho měsíčního newsletteru a získej: 🥘 Nejnovější recepty, které ti nesmí uniknout 💡 Tipy, jak vařit jednodušeji a lépe ✨ Sezónní inspiraci, suroviny a techniky 📚 Shrnutí nejčtenějších článků měsíce
Žádný spam – jen poctivá chuť jednou za měsíc.
Stačí zadat svůj e-mail a je to!
Co mě vedlo k založení mého blogu? – láska k jídlu, vaření, pečení a hlavně mé kamarádky, pro které již přes rok vařím degustační menu, peču dorty a zákusky. Jídlo i vaření je moje vášeň (i když nevím po kom to mám – promiň mami), sbírám recepty, kuchařky jsou mé oblíbené knihy.
© 2017-2025 poctivachut.cz – All rights reserved