Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Těstoviny s dýní a šalvějí

SUROVINY

800g dýně nakrájené na kostičky
1 lžička moučkového cukru
½ lžičky soli
100g másla
20 lístků čerstvé šalvěje nebo 1 lžička sušené
šťáva z 1 limetky nebo ½ citronu
50g parmazánu
sůl, pepř
domácí těstoviny (viz. Jak na to)

POSTUP

Nejdříve si připravíme těstoviny. (i den předem)

Dýni rozkrojíme, vydlabeme, oloupeme. Nakrájíme ji na kostky v průměru 1cm. Na hlubší pánvičce, nebo v kastrolu rozpustíme máslo a vhodíme do něj šalvěj nasekanou nadrobno. Přidáme dýni, posypeme cukrem a orestujeme. Osolíme. Přidáme trochu vody a dýni podusíme, doku nebude měkká. 

Mezi tím uvařte těstoviny. Slijte je a nechte si trochu vody z těstovin. Do měkké dýně vhoďte těstoviny, přidejte trochu slité vodu z těstovin, ochuťte šťávou z limetky nebo citronu. Osolte, opepřete. Dejte z plotny a přidejte půl množství strouhaného parmazánu a zamíchejte.

Podávejte s hoblinkami zbylého parmazánu a nasekanou čerstvou šalvějí.

Tip: Pokud nejste vegetariáni, podávejte těstoviny jako já s orestovanými kousky kuřecího, krůtího, vepřového masa. (Malé kousky masa orestujte na másle, osolte a opepřete)

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku prosejeme na vál, přidáme mleté mandle, cukr, matcha čaj a nastrouhaný tuk. Zpracujeme na hladké těsto. Pokud se těsto...
Na těsto všechny ingredience zpracujeme na hladké těsto, které necháme uležet v lednici min. 1 hodinu. Lépe přes noc. Troubu rozpálíme na...
Játra očistíme, zbavíme se všech bílých blanek. Česnek oloupeme a vše umeleme. V misce utřeme změklé máslo s vajíčkem, přidáme umleté játra s česnekem. Osolíme,...

RECEPTY