Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Čím větší zima, tím já přestávám mít chuť na studené saláty a radši vyhledávám třeba teplé polévky. Ale tenhle salát pro milovníky hub se musí jíst vlažný!

SUROVINY

1 červená cibule
1 stroužek česneku
250g žampionů
125g hlívy ústřičný
½ pórku
6 menších keříkových rajčátek
2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
sůl
pepř
½ citronu šťáva i kůra
petrželka

POSTUP

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky, pórek na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata dle velikosti na ½ nebo ¼.

Do pánve nejlépe do woku dáme olej, orestujeme cibuli a česnek, přihodíme houby, opékáme 3 min. Přidáme pórek a rajčátka a ještě restujeme 2 – 3 min. osolíme a opepříme. Dochutíme cit. šťávou a kůrou. Nandáme do misek či talířů a ozdobíme petrželkou.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Jahody nakrájíme na kousky či plátky a zalijeme sirupem. Když není sirup, najde se med či cukr. Necháme odležet. Zakysanou smetanu rozdělíme na polovinu....
Řepu okrájíme a nakrájíme na kousky 2x2cm. Dáme do pekáče, promícháme se 2 lžícemi oleje, 4 lžícemi vinného octa a...
Na vál prosejeme mouku, prášek do pečiva, přidáme cukr, změklé máslo, vejce a vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme...

RECEPTY