Vlažný houbový salát

Čím větší zima, tím já přestávám mít chuť na studené saláty a radši vyhledávám
třeba teplé polévky. Ale tenhle salát pro milovníky hub se musí jíst vlažný!

SUROVINY:

1 červená cibule
1 stroužek česneku
250g žampionů
125g hlívy ústřičný
½ pórku
6 menších keříkových rajčátek
2 lžíce olivového nebo slunečnicového oleje
sůl
pepř
½ citronu šťáva i kůra
petrželka

POSTUP:

Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme na půl kolečka a česnek na plátky, pórek na kolečka. Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Rajčata dle velikosti na ½ nebo ¼. Do pánve nejlépe do woku dáme olej, orestujeme cibuli a česnek, přihodíme houby, opékáme 3 min. Přidáme pórek a rajčátka a ještě restujeme 2 – 3 min. osolíme a opepříme. Dochutíme cit. šťávou a kůrou. Nandáme do misek či talířů a ozdobíme petrželkou.

Facebook
Pinterest
Twitter
Email
Telegram
WhatsApp

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Nejnověšjí recepty
DOPORUČUJEME
Hranolky pečené v troubě
Příloha

Hranolky pečené v troubě

Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na hranolky. Dáváme je do studené vody.
Před pečením brambory osušíme. Hranolky by měly být spíše silnější, neměly by být<br

CELÝ RECEPT »
INSTAGRAM @poctivachut
FACEBOOK