Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
Těsto – viz základní recepty bramborové knedlíky ze studených brambor
500 g uzeného masa
2 cibulky
5 lžic sádla
Maso uvaříme do měkka cca 20 – 30 min. a vychladnuté nasekáme nebo nakrájíme na malé kousíčky.
Dáme vařit osolenou vodu.
Těsto rozválíme na tloušťku 5 mm. Rozkrájíme na čtverce cca 8 – 10 cm. Do středu každého čtverce položím hromádku uzeného masa.
Všechny čtyři cípy těsta spojíme dohromady a knedlík v dlani hezky zakulatíme. Pokud se těsto trochu lepí, můžeme si ruce poprášit moukou. Takhle si připravíme množství knedlíků do hrnce a hned knedlíky házíme do vroucí osolené vody. Knedlíky musíme ode dna nadzvednout, aby se nepřilepily. Vaříme dle velikosti 10 – 15 min.
Vyndané knedlíky propícháme vidličkou.
Cibuli nakrájíme na půl kolečka a na sádle osmažíme. Pokud nám zbylo trochu uzeného, můžeme ho přihodit k cibulce.
Knedlík na talíři roztrhneme a přelijeme sádlem s cibulkou. Podáváme buď se zelím nebo špenátem.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved