Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Kávový dortík

Načala jsem víno od @valach_vinařem. Musím se přiznat, že jsem k ochutnání přistupovala s velikými předsudky k ovocným vínům. Ale to překvapení, když mě omámila vůně kávy a ovocná chuť. Hned mě víno inspirovalo na kávový zákusek.

SUROVINY

250g kakaových sušenek
100g másla

1 smetana ke šlehání (250ml)
2 lžíce třtinového cukru
1 lžíce vody
2 lžičky instantní kávy

2 hrsti sušených brusinek
alkohol na zalití

POSTUP

Sušené brusinky si naložte do nějakého alkoholu. (Já samozřejmě použila kávové víno. A nechte odležet přes noc)

Cukr dáme do kastrůlku, pokapeme vodou a utavíme karamel. Nemícháme, jen občas zakroužíme kastrůlkem. Když máme karamel krásně jantarový, zalijeme smetanou a cukr rozvaříme. Stáhneme a rozmícháme ve smetaně kávu. Necháme přes noc v lednici odležet.

Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem. Natlačíme do formy, kterou jsme vyložili pečícím papírem. Pečeme v troubě rozpálené na 200°C cca 10 minut. Necháme vychladnout.

Druhý den rozmichujeme brusinky s alkoholem. Smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky.

Zkompletujeme. Upečené těstu potřeme rozmixovanými brusinkami. Na ně ozdobně nastříkáme šlehačku a ozdobíme dle své fantazie. Já použila sušené brusinky a kávovou čokoládu.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Kapustu spaříme. Maso umeleme nebo velice jemně nasekáme, přidáme vařenou rýži, vejce, sůl, pepř, muškátový oříšek. Promícháme. Do spařeného kapustového...
Na vál prosejeme mouku, přidáme cukr, kokos, změklé máslo a vejce. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto dáme nejlépe přes noc...
Palačinky můžete upéct trochu silnější. Houby očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli pokrájíme najemno. V hrnci rozehřejeme olej, podusíme cibulku do zlatova, přidáme...

RECEPTY