Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Brambory s bršlicí

Jak jste již zaznamenali, začalo pro mne milované období plné plevele a lučních jedlých kytek – zdravé, výborné a krásné.

SUROVINY

1 kg brambor
1 středně velká cibule
2 – 3 hrsti čerstvé bršlice
50g sádla, másla nebo oleje
špetka drceného kmínu
sůl

POSTUP

Brambory oloupeme a uvaříme nakrájené na kostičky v osolené vodě. Slijeme. Na másle, sádle či oleji usmažíme cibuli, přihodíme nasekanou bršlici, osolíme, okmínujeme. Chvilku restujeme. Tuto směs zamícháme do brambor.

Podáváme k pečenému vepřovému masu.

PS: Pokud přidáme k cibuli dobrou slaninu asi 200g a zvýšíme dávku bršlice, máme výbornou večeři. Podáváme se zeleninovým salátem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Nejdříve si připravíme marinádu. Všechno koření dáme do hmoždíře a rozdrtíme. Ke kořeněné směsi přidáme olej, kůru a šťávu z pomeranče....
Vejce, máslo, med, skořici a cukr rozpustíme ve vodní lázni. Na vál prosejeme mouky a přidáme kypřící prášek. Do mouky nalijeme...
Saláty očistíme, omyjeme, osušíme a natrháme na sousta. Maliny probereme a pár si jich schováme na ozdobu. Ze zbytku připravíme...

RECEPTY