Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.
Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.
Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.
1 balení červeného kari (50g)
2 lžíce oleje
½ lžičky skořice
1 lžička zázvoru mletý sušený
1 konzerva kokosového mléka
1 konzerva rajčat na kousky
1 konzerva cizrny
350g tykve, batátů, dýně apod.
200ml vývaru jakéhokoli (viz Jak na to)
2 lžičky medu
svazek koriandru
600g krůtího masa
1 menší cibule
Krůtí maso umeleme, osolíme, opepříme. Přidáme jemně nakrájenou cibulku. Vše řádně promneme, nejlépe to jde rukou. Vytvoříme kuličky.
Do woku dáme olej a kuličky zprudka orestujeme. Vyndáme. Pokud se nám zdá, že zbylo v pánvi málo oleje, přidáme 1 lžíci. Na olej dáme kari pastu a zarestujeme. Přihodíme nakrájenou na kostičky dýni, tykev, batáty a párkrát je obrátíme, aby se obalily v kari. Potom je posypeme skořicí a zázvorem a smažíme asi 2 min.
Zalijeme kokosovým mlékem. Přidáme rajčata a scezenou cizrnu. Zalijeme vývar a potom přidáme med. Vhodíme krůtí kuličky a vaříme 20 min. Podáváme s rýží a sypeme koriandrem.
PS: Pokud se Vám nechtějí dělat kuličky z mletého masa, tak prostě krůtí maso nakrájejte na nudličky. Skvělé zimní jídlo a rychlé. Pokud máte rádi thajskou kuchyni, tak se vyplatí mít doba při ruce kari pasty (zelenou, červenou) a kokosové mléko. To je základ. A potom přihazujete jen to, co máte rádi. V thajské kuchyni by se v jídle měli objevit všechny základní chutě – slaná, sladká, pálivá, kyselá a potom velká hromada koriandru.
© 2017-2024 poctivachut.cz – All rights reserved