Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Jogurtová pěna s letním ovocem

Lehký letní ovocný dezert

SUROVINY

3 plátky želatiny
100g žervé nebo lučiny či paloučku
150g jogurtu
2 lžíce moučkového cukru + vanilkový viz Jak na to
125ml smetany ke šlehání (125 ml použijeme na ozdobu)
250g ovoce (broskve, mango, maliny, jahody, borůvky, kiwi, …)
1- 2 lžíce cukru

POSTUP

Ovoce rozmačkáme a smícháme s cukrem dle chuti. Dáme stranou. Sýr, jogurt, 125 ml smetany a cukr našleháme. Želatinu namočíme ve studené vodě, vymačkáme a ve vodní lázni rozpustíme. K želatině přidáme 2 lžíce našlehané směsi a promícháme.

Potom teprve toto nalijeme do zbytku směsi, sýra, jogurtu a smetany.. Na dno pohárů dáme pyré z ovoce, můžeme přidat třeba piškoty a zalijeme jogurtovou směsí. Necháme zatuhnout a ozdobíme ovocem a třeba druhou půlkou našlehané smetany.

PS: Já jsem použila jahody a kiwi. Nejdříve jsem naplnila skleničky rozmačkaným kiwi, potom přidala smetanovou směs. Po zatuhnutí nalila jahodové pyré a ozdobila ovocem.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Zelí nakrouháme velice najemno. Osolíme a rukama promačkáme, necháme asi ½ hodiny odležet. Potom ochutíme octem a špetkou kmínu....
Kotletky osolíme, opeříme a obalíme v hladké mouce nebo maso nakrájíme na kostky a postupujeme stejně. V kastrolu zpěníme sádlo a cibuli...
Do kastrolu nalijeme vody, přidáme cukr, ocet, citronovou šťávu, med, sůl, koření a nakrájenou chilli papričku najemno a necháme zavařit....

RECEPTY