Alena Zákostelecká

Všechny recepty pro Vás připravuji, vymýšlím a vařím.

Realné fotografie

Všechny fotografie jsou mé vlastní a fotím je vždy když připravuji recept.

Dobrou chuť

Doufám, že recepty vyzkoušíte a hlavně si pochutnáte.

Hrstková polévka

SUROVINY

1 hrst hrachu (50g)
1 hrst fazolí
1 hrst čočky
1 hrst krup
5 dkg kořenové zeleniny (mrkev, celer, petržel)
1 cibule
1 – 2 lžíce jíšky (viz. Jak na to)
1l vývaru nebo vody
sůl, pepř, majoránka

POSTUP

Večer si namočíme do vody všechny luštěniny (hrách, fazole, čočka). Musí být ponořené. Druhý den přidáme kroupy a přilijeme 1l vývaru a vše uvaříme doměkka. (Vodu z luštěnin neslíváme!) Před dovařením přidáme nastrouhanou zeleninu a cibuli. Polévku zahustíme jíškou a okořeníme majoránkou. Osolíme, opepříme dle chuti.

Na Valašsku polévku nezahušťují, přidávají však do ní ještě pohanku nebo jáhly a česnek.

Já polévku neochucuji česnekem, ale dám si k ní topinku.

SDÍLET RECEPT

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

OBLÍBENÉ

RECEPTY

Mouku, cukr, mandle, vejce, změklý tuk a mléko, které radši přidáváme postupně, zpracujeme na těsto. Trochu tužší než na cukroví. Necháme...
20g másla rozpustíme. Rohlíky nebo tousty nakrájíme na kostičky. Vajíčka oddělíme na žloutky a bílky. Kopřivy propláchneme a spaříme horkou...
Nejdříve naložíme jahody s cukrem a vínem. Dáme vychladit. Smetanu našleháme dotuha. Opatrně do šlehačky vmícháme celé kondenzované mléko a jogurt. Do skleniček...

RECEPTY